dinsdag 9 april 2013

Miniatuurtjes... Deel 1.

Miniatuursoldaten.  Tja, dat is iets dat werkelijk om mijn lijf geschreven was/is. Sinds mijn 18 jaar ( dus al een hele tijd ) verzamel ik miniatuurfiguren ( soldaten, historisch, fantasy, 6 mm, 18 mm, 28 mm ) om ze te beschilderen en nadien veldslagen ( historisch of fantasy ) mee te spelen.

Muzisch ? In zekere zin wel.

Ik kan er mijn fantasie(Y) in kwijt. Ik schilder volgens een eigen patroon indien mogelijk.  Ik speel na. Ik imiteer. Ik creëer allerhande landschappen, gebouwen, hagen, sloten, rivieren, allemaal in miniatuur.

Als ik even beschouw, denk ik dat ik ondertussen aan 1000 figuren kom. ( even denken in kleine letters, 1 Napoleon leger 15 mm, 1 Orc leger, 1 beastmenleger, 1 empire leger, 1 chaos dwarf leger, 1 vampire counts leger, allen 28 mm, 1 arabierenleger 6 mm, voor mijn zoons een tomb king en een lizardmenleger, nu weer een chaos dwarf leger, 3 Napoleon legers, 4 blood bowl teams, wat losse flodders in opdracht - als je weet dat elk leger tussen de 100 en 200 figuren telt, dan kan je wel de rekensom maken ... )

Barbies voor mannen dus ...  Klik hier voor meer info of foto's. Warhammer - Blood Bowl - Napoleon at War.

Je kan klikken op elk leger om een zicht te krijgen of kijken naar de foto's hieronder .. en bedenken hoe crimineel zot ik wel moet zijn . Uren, dagen, weken werk .... voor de fun. Maar ondertussen ben ik wel flink en braaf en zet ik anderen aan met deze hobby.. wat dan ook weer muzisch is ! De opvolging is verzekerd in de buurt ...3 opmerkingen:

  1. oorlogske spelen, ........................;muzisch???? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig muzisch. Ik spreek er de verbeelding mee aan. Je creëert nieuwe werelden, nieuwe inzichten, ik leef me in in het spel, in de andere, ik wend mijn fantasie aan... En vooral, ik ben braaf en ga niet op café !

    BeantwoordenVerwijderen