zondag 14 april 2013

Klaas Vaak, muzisch creëren met zand

Iets leuks om samen met de kinderen te doen.  Kan zeker tijdens warme mei- of junimaanden.
Benodigdheden : zand, een glasplaat, een lamp, genoeg tijd om te beschouwen en nog meer tijd om te creëren.


http://www.efteling.com/Sprookjes-van-Klaas-Vaak

Vanaf 8 november zendt KRO Kindertijd de nieuwe televisieserie Sprookjes van Klaas Vaak uit. In deze 10-delige serie vertelt Klaas Vaak aan de hand van magische zandtekeningen klassieke sprookjes. Sinds september staat KRO Kindertijd elke zondag in het teken van klassieke sprookjes, getiteld Sprookjestijd. De serie Sprookjes van Klaas Vaak wordt vanaf 8 november elke zondag om 7.45 uur uitgezonden in KRO Kindertijd – Sprookjestijd. Elke aflevering duurt 10 minuten. In de aanloop naar de eerste uitzending zendt KRO Kindertijd vanaf 11 oktober alvast een 3½ minuut durende muziekclip van Klaas Vaak uit op Z@ppelin.


Sprookjes van Klaas Vaak


In Sprookjes van Klaas Vaak laat de vriendelijke en wijze Klaas Vaak (gespeeld door Jan Hoek) de sprookjes door middel van zijn magische zandtekeningen tot leven komen.
In iedere aflevering vliegt Klaas Vaak op zijn uil Oehoe Houdoe door de nacht. Hij komt net terug van zijn tocht langs de huizen waar de kinderen slapen. Hij heeft magisch slaapzand over hen uit gestrooid. Zo krijgen ze de allermooiste dromen! Klaas Vaak arriveert bij zijn torenhoge zandkasteel en betreedt zijn werkkamer, waar de behulpzame zandkabouters al op hem wachten. Vanuit zijn werkkamer vertelt hij een bekend sprookje, terwijl hij het sprookje op betoverende wijze in het zand laat verschijnen. In de serie komen onder meer de sprookjes van Hans en Grietje, de Wolf en de zeven Geitjes, Roodkapje en Klaas Vaak tot leven.

Sprookjes van Klaas Vaak werd geregisseerd door Robert Schinkel en is een productie van Efteling Media. De zandtekeningen werden gemaakt door zandkunstenaar Gert van der Vijver, die eerder al in de KRO-Studio L2 serie De Zandtovenaar te zien was in KRO Kindertijd.

Na de Sprookjes van Klaas Vaak volgt in KRO Kindertijd – Sprookjestijd ook een sprookjesprijsvraag en een aflevering van de televisieserie Sprookjes.

“Wegens het succes van een wekelijks klassiek sprookje in KRO Kindertijd zijn we in september begonnen met een uitzending van KRO Kindertijd – Sprookjestijd op de zondagochtend. Klassieke sprookjes hebben altijd een goede moraal en sluiten daarom helemaal aan op de doelstellingen van de KRO “, aldus hoofd KRO Jeugd Jan-Willem Bult.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten