zondag 24 maart 2013

Muzisch taalgebruik. Kuifje schopt hond !

Altijd gedacht dat Hergé een dierenliefhebber was ? Mis, driemaal mis. Het onweerlegbare bewijs vind je bij deze strip ( De geheimzinnige ster ).

Hier zie je hoe onze voorbeeldig Kuifje gewoon Bobby tegen een lantaarnpaal schopt !  Niets getruceerd, blote waarheid !
Nee, alle gekheid op een schopje ( stokje ).. muzisch taalgebruik rond strips is een dankbaar en breed onderwerp dat we in het derde leerjaar ( de paralleljuf was zeer tevreden over deze muzische activiteit ) hebben toegepast. 
Gegeven : een stripband met 3 of 4 tekeningen, waarbij een geluid ( jammer genoeg ontbrak er hier eentje bij Bobby, maar er had gerust KNOTS kunnen staan ) voorkomt. En dan maar muzisch creatief zijn.

Om de kinderen toch enigzins op weg te helpen was er bij elke stripband een opdrachtenkaart.  Gaandeweg en met behulp van de opdrachtenkaart konden ze toch van drama overgaan in tekst en zo tonen dat het muzisch taalgebruik minstens even belangrijk was als het uitbeelden ervan, wat toch iets evidenter was. Less is more !  3 of 4 tekeningen met wat korte tekst en we zijn vertrokken !
Voorbereiding en opdrachtenkaart volgen nog ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten